Izvođenje nastave

Nastava se održava u prostorijama škole, organizirana je u malim grupama, te u potpunosti prilagođena aktivnostima učenika, kao i radnom vremenu roditelja.

Škola ima kvalitetnu, suvremenu opremu (pametna ploča, prijenosna računala s licenciranim programima, projektori…).

Uz predan i profesionalan rad našeg nastavnog osoblja, školske i izvanškolske aktivnosti u našoj su školi svakom učeniku najbolji prijatelji.

Način izvođenja nastave

U sportskom učilištu PESG nastava je prilagođena učenicima sportašima i njihovim sportskih obavezama te je stoga i raspored sati formiran na način da se nastava odvija u učionici od ponedjeljka do petka prema pripadajućem rasporedu za svaki razred u vremenu od 14 do 18 sati (prikaz maksimalnog broja dnevnih obveza u PESG-u, no konačni će raspored učenik  dobiti  na početku školske godine jer se učenici raspoređuju u razrede odjele sa sličnim profesionalnim razvojnim smjerom na temelju čega se i prilagođava raspored sati, odnosno vremenski raspored).

Uz klasično izvođenje nastave u učionici, učenici  imaju mogućnost pohađanja nastave i putem mješovitog oblika (mješovita nastava). Pri tome, naši profesori i nastavnici predaju nastavu u realnom vremenu, dok učenik nastavu prati online.

Dodatno, svim našim učenicima sportašima koji su na pripremama ili drugim sportskim događanjima, osigurana je i snimka predavanja kako bi što manje izostajali s gradivom.

Nastava se u PESG-u izvodi na temelju izvedbenog nastavnog plana i programa (skupne i individualne konzultacije učenika, plan ispitnih rokova, propisani nastavni materijali).

Preskoči na sadržaj