PESG partner na novom, inovativnom Erasmus+ projektu

Projekt “Find Your Sport Super Power” (“Pronađi svoju sportsku supermoć”) ima za cilj potaknuti mlade ljude, bilo da se radi o osobama s invaliditetom ili bez invaliditeta, na aktivan životni stil kroz otkrivanje svojih vlastitih, individualnih potencijala – Sportskih supermoći – koje će postati temelj i pokretač u području unapređenja tjelesne kondicije, zdravlja i mentalnog zdravlja, kao i njihov osobni alat te ulaznica za socijalno uključivanje.

Find Your Sport Super Power projekt usko je povezan s nalazima istraživanja o bliskom odnosu tjelesne i mentalne ljudske sfere te važnoj ulozi razvoja motoričkih vještina od najranijih faza ljudskog života. Istovremeno, projekt uzima u obzir aktualna saznanja i analize postpandemijske situacije u području tjelesne aktivnosti i mentalnog zdravlja, kao i specifičnosti i potrebe generacije Z.

Ovaj pilot projekt ovakvih aktivnosti vrlo izrazito je važan (kao i inovativan) jer nastoji ponuditi rješenja kako istražiti individualne potencijale temeljene na prirodnim predispozicijama i trenutnom psihofizičkom stanju mladih. Isto tako, kroz projekt će se nastojati pružiti suvremeni alati za provođenje ovakvog tipa istraživanja na univerzalan način, za sve voljne i zainteresirane strane, što čini važan doprinos poboljšanju kvalitete života u svakoj fazi.

Rezultati istraživanja, analiza i pruženi alati doprinos su i dodana vrijednost za sve organizacije i zemlje sudionice, što će se na kraju kroz diseminacijske aktivnosti nastojati proširiti na sve zemlje EU-a.

Projektno partnerstvo, uz Sportsko učilište PESG, čine i sljedeće organizacije:

I-SPORT GROUP iz POLJSKE, organizacija koja je ujedno i loordinator ovog projekta.

APS ASD MARGHERITA SPORT E VITA iz ITALIJE

SPORT DIAGNOSTIC CENTER SABAC iz SRBIJE

CENTRO UNIVERSITARIO SPORTIVO – CUSPADOVA – ASSOCIAZIONE SPORTIVA DILETTANTISTICA iz ITALIJE

TALENTOS DE CAMPEAO – ASSOCIACAO DESPORTIVA iz PORTUGALA

 

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

Podijelite:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Predupisi su u tijeku!