Tko smo mi?

Svaki član našeg tima igra važnu ulogu u ostvarivanju našeg cilja – stvaranju okruženja u kojem sportaši mogu rasti i razvijati se, kako u obrazovnom tako i u sportskom smislu.

Naša uprava je posvećena stvaranju uvjeta za obrazovanje i razvoj svakog sportaša. Vodi računa o strateškom planiranju, razvoju programa i svakodnevnom upravljanju ustanovom, osiguravajući da sve aktivnosti budu usklađene s našim misijama i vizijama.
Tajništvo je ključno za svakodnevno funkcioniranje PESG-a. Uz administrativne zadatke, pruža podršku polaznicima ali i roditeljima i suradnicima u njihovim svakodnevnim potrebama, pomaže u organizaciji događaja i održava komunikaciju između svih dijelova učilišta. 

Projektni ured vodi naše inicijative i projekte, od europskih do lokalnih. Specijalizirani za prijavu, upravljanje i provedbu projekata, oni su ključni u osiguravanju dodatnih resursa za unaprjeđenje ustanove i programa te razvoj novih prilika za naše polaznike.
Stručna služba pruža podršku polaznicima kroz savjetovanje i psihološku podršku. Veliki su oslonac polaznicima u ostvarivanju njihovih obrazovnih i osobnih ciljeva, a isto tako i ustanovi u razvoju osiguranja kvalitete u obrazovanju.
Naši nastavnici su posvećeni pružanju kvalitetne nastave koja je prilagođena potrebama sportaša, koristeći inovativne metode koje potiču kako obrazovni tako i sportski razvoj. Ključni su u kreiranju dinamičnog i poticajnog okruženja koje potiče polaznike na postizanje izvrsnosti.

Ravnateljica

Sanda Gale univ.spec.stud.eur., ravnateljica je i suvlasnik Sportskog učilišta PESG. Diplomski sveučilišni studij i pedagošku izobrazbu završila je na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku tijekom kojeg je posebno nagrađena za najbolji poslovni plan na Međunarodnoj izložbi inovacija i natjecanja u pisanju poslovnih planova Budi uzor – INOVA (zlatna medalja i Grand Prix). 

Na Sveučilištu u Zagrebu (Centar za poslijediplomske studije) završila je interdisciplinarni poslijediplomski studij Priprema i provedba EU projekata.

Uz formalno obrazovanje, pohađala je i niz drugih stručnih edukacija usko vezanih uz područje interesa: Project management, Cjeloživotno profesionalno usmjeravanje odraslih polaznika, Korištenje informacijskih tehnologija za unapređenje rada ustanova za obrazovanje odraslih, andragoško usavršavanje Curriculum globALE Assistant Trainer, EPALE NSS. Sudjelovala je na mnogim konferencijama koje su tematski vezane za obrazovanje. 

Aktivno sudjeluje u aktivnostima uređivanja uvjeta poslovanja ustanova, odnosa s tijelima državnih institucija, pozitivnim promjenama i drugim aktivnostima u sektoru obrazovanja. Sudjeluje i u pripremi i provedbi EU projekata i radi kao stručni predavač na edukacijskim programima o EU projektima.

Članica je LPZ-a Grada Zagreba, dopredsjednica Hrvatske udruge poslodavaca u obrazovanju, a 19. travnja 2021. godine imenovana je kao jedna od šest predstavnika Republike Hrvatske u Savjetodavni odbor za strukovno obrazovanje i osposobljavanje – Advisory Committee on Vocational Training (ACVT) u Bruxellesu.

Tijekom 12 godina rada i razvoja u obrazovnoj ustanovi i uvidom u poteškoće i probleme u profesionalnom razvoju polaznika sportaša u redovnom sustavu, ustanovu razvija po moderniziranom modelu koji je u potpunosti prilagođen polaznicima sportašima, te potiče njihov osobni i profesionalni razvoj.

Nastavno osoblje

Maks Prebeg

Nastavnik ekonomske grupe predmeta – Poduzetništvo, Poslovne komunikacije, Društveno odgovorno poslovanje, Osnove turizma, Upravljanje prodajom, Vježbenička tvrtka i Politika i gospodarstvo. Vrlo često vodi polaznike na izvannastavne aktivnosti i spaja ono što polaznici nauče u učionici s praktičnim dijelom u poslovnom svijetu. Magistar je marketinga i komunikacija te uz posao nastavnika bavi se još turizmom i knjigovodstvom. Svoje poslovno iskustvo skupljao je kroz ugostiteljski, građevinski, bankarski i medicinski sektor. Posao nastavnika počeo mu se sviđati asistiranjem na fakultetu, kroz stručna i upravna vijeća te studentski zbor. Svoj doprinos društvu voli davati kroz humanitarni rad i suradnju s više zaklada, a u slobodno vrijeme voli uživo pratiti sportska događanja i družiti se s psom.

PESG kao obrazovna institucija privukao ga je jer je igrao nogomet preko 15 godina pa samim time rad s mladim sportašima kroz njihovu dualnu karijeru i da tome može doprinijeti ga iznimno veseli.

Iva

Magistra edukacije engleskog jezika i književnosti i Magistra edukacije španjolskog jezika i književnosti. Kroz svoju karijeru istaknula se kao vođa timova, nadgledajući različite aspekte poslovanja, uključujući kvalitetu usluge i upravljanje proizvodima. Unatoč svojim brojnim kompetencijama, posebno se ističe jednom izuzetnom vještinom – prevođenjem, a najviše uživa u podučavanju jezika i dijeljenju znanja s drugima. 2023. godine pridružuje se Sportskom učilištu PESG kao nastavnica Engleskog jezika. Svojom ekspertizom i predanošću, cilj joj je potaknuti i inspirirati svoje polaznike na putu ovladavanja jezikom.

image_123650291

Magistra edukacije hrvatskog jezika i književnosti i filozofije te doktorandica filozofije. Svoje prosvjetne interese uokviruje angažmanom na prigodnim međunarodnim simpozijima vlastitim izlaganjima, pisanjem radova te dakako poučavanjem polaznika PESG-a.

Martina Primorac Krmpotić

Profesorica je matematike, statistike i financijske pismenosti te radi kao ispravljač ispita na državnoj maturi. Certificirana je NLP praktičarka, business coach, a ono što je najviše veseli u njenom radu je motivacija. S obzirom na dugogodišnje iskustvo rada u obrazovanju, vrlo dobro zna kako motivirati polaznika na način koji je njemu potreban kako bi postigao sve ishode koji su mu u životu nužni za nastavak sportske i akademske karijere.

20240502_103540

Osnovnu školu i Prirodoslovno – matematičku gimnaziju završila je u Slavonskom Brodu, nakon čega upisuje PMF u Zagrebu gdje završava studij za profesora biologije i kemije. Kroz 15 godina rada u obrazovanju predavala je u osnovnim i srednjim školama te u andragoškom obrazovanju. U prošlosti aktivno se bavila sportom, a od istog odustala nakon ozljede. Ljubav prema sportu nagnala ju je da jedno vrijeme u studentsko doba radi i u sportskoj rubrici dnevnih novina. Upravo zbog navedenog, veseli je raditi sa sportašima jer razumije mentalitet sportaša i koliko je važno prilagoditi se njihovom tempu života. Također, mentorirala je učenike na državnom prvenstvu iz kemije, pripremala maturante za polaganje državne mature iz biologije i kemije za upis na prirodoslovne i zdravstvene fakultete te održavala vlastite autorske radionice na Festivalu znanosti i u knjižnicama Grada Zagreba.

Boris Hrgović

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i nakon toga posvetio se radu u obrazovanju. Od 2015. godine dijeli svoje znanje i iskustvo s učenicima u sektorima Ekonomija i poslovna administracija te Turizam i ugostiteljstvo. Kroz godine rada napredovao je u zvanje nastavnika mentora, kontinuirano potičući svoje učenike na postizanje izvrsnosti. Pod njegovim mentorstvom, učenici su ostvarili značajne uspjehe osvajajući medalje na državnim i međunarodnim strukovnim natjecanjima. Također se aktivno uključuje u Erasmus+ projekte, pružajući učenicima priliku za međunarodno iskustvo i učenje.

Darija Mehičić Bešker

Nakon završene srednje škole upisuje studij religijskih znanosti na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove. Tijekom studija, naročito ju je zaintrigirala povezanost religioznosti i psihologije. Dodatno upisuje i studij teologije na Teološkom fakultetu Matija Vlačić Ilirik te završavam dodiplomski studij. Pedagoške kompetencije stječe na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Na Institutu za obitelj, djecu i mlade, upisuje edukaciju Terapijskih tehnika i vještina za djecu u školama te stječe međunarodno priznati certifikat prema licenci Europske asocijacije za dječju i adolescentnu psihoterapiju i savjetovanje. Njena velika ljubav su djeca s teškoćama u razvoju s kojima radim od 2017. godine u OŠ Dragutina Domjanića. Svoj doprinos društvu dala je i kroz rad kao socijalni mentor u organizaciji Pro Mente Hrvatske, zaduženoj za promicanje mentalnog zdravlja ljudi. U slobodno vrijeme bavi se prilagodbom lektira za djecu s teškoćama te na taj način potiče kod djece ljubav prema čitanju. Od 2020. godine dio je kolektiva PESG u kojem je uspjela spojiti svoju ljubav prema Bogu i kršćanstvu te želju za radom u prosvjeti. Svoje učenike pokušava naučiti kako biti istinski kršćanin te živjeti kršćanstvo u punini, a s druge strane naučiti izražavati stav poštovanja prema osobama čija se religioznost razlikuje od njihove.

Ivana Jurković

Magistrirala je financije ne Ekonomskom fakultetu Zagreb te od 2012. godine profesorica je ekonomske grupe predmeta. Uz posao profesorice ima svoju liniju odjeće koju kreira i šije te rođendaonicu za organizaciju dječjih rođendana. Iskustvo u poslovnom svijetu stječe kroz privatno poduzetništvo i izazove koje to nosi sa sobom. Aktivna je u volontiranju u Domu za nezbrinutu djecu. U slobodno vrijeme trenira i piše doktorsku disertaciju.

38110

Tvrtko Pleić je po zanimanju profesor povijesti i geografije, a radi kao voditelj projekata u jednom poduzeću. Od jeseni 2022. u PESG-u predaje ekonomskim usmjerenjima Geografiju. Autor je gimnazijskog udžbenika za maturante, digitalnih obrazovnih sadržaja te različitih materijala za provoðenje nastave kako za učenike, tako i za učitelje. U slobodno vrijeme putuje, čita knjige i izlazi van.

Ines Ivančić

Studirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a tijekom studija volontirala je, sudjelovala na različitim projektima, te pohađala dodatnu edukaciju Disability inclusion in education. 2022. diplomirala je povijest i njemački jezik i književnost na Sveučilištu u Rijeci i ostvarila titulu mag. educ. hist. et philol. germ.Od tada radi kao nastavnica njemačkog jezika u Zagrebu.

Klara Petroci

Rođena je u Zagrebu gdje je završila klasičnu osnovnu školu te Klasičnu gimnaziju. Nastavnički smjer povijesti s pojačanom Starom povijesti diplomirala je 2020. godine. Od tada je radila u nekoliko osnovnih škola, a trenutno, osim u PESG-u, radi u Centru za odgoj i obrazovanje „Goljak“ te u Osnovnoj školi Izidora Kršnjavoga kao učiteljica povijesti. Na internet portalu Stara povijest objavljena su joj dva članka: “Položaj žene u starom Egiptu” te “Heb-sed festival”.

Godine 2022. sudjelovala je na međunarodnom znanstvenom simpoziju ”Contextualizing ‘Oriental’ cults. New lights on the evidence between the Danube and the Adriatic” s temom Cult of Harpocrates in Pannonia.

Fran Alilović

Diplomirao je geografiju i povijest (nastavnički smjer) 2022. godine na Geografskom odsjeku PMF-a u Zagrebu na temu „Usporedba razvoja ruralnog turizma Baranje i Istre“.

Od 2022. godine zaposlen je u IX. gimnaziji kao nastavnik geografije i povijesti te kao vanjski suradnik u Sportskom učilištu PESG. U sklopu škole redovno surađuje s drugim predmetnim nastavnicima u raznim školskim projektima (STEM dan) te pomaže ERASMUS timu svoje škole u realizaciji odgojno – obrazovnih ishoda vezanih uz održivost i održivi razvoj. Od školske godine 2023/2024. također je i predsjednik stručnog aktiva za povijest, geografiju, latinski jezik i umjetničku grupu predmeta (likovna i glazbena umjetnost) u IX. gimnaziji. Tri puta je sudjelovao u ulozi predavača na županijskom znanstveno – povijesnom kampu „hiSTEMory“ u OŠ Dobriše Cesarića u Osijeku kroz radionice kao što su „STEM Odiseja: Mitologija u praksi“, „I Turci su znali STEM“ i sl.

Marina Šušić

Rođena je 18. rujna 1994. godine u Splitu. Jezičnu gimnaziju završila je 2013. godine u Omišu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu završila je 2020. godine dvopredmetni studij talijanskog jezika i književnosti i povijest umjetnosti. Prije nego što se je pridružila Sportskom učilištu PESG, Radila je u IV. gimnaziji i OŠ Ljubljanica u Zagrebu.

Antonio Dajak

Magistar kineziologije s diplomom stečenom na Sveučilištu u Splitu. Kao nastavnik Tjelesne i zdravstvene kulture u PESG-u, najviše voli dinamičan pristup nastavi koji potiče aktivno sudjelovanje i zdravstvenu osviještenost kako bi polaznici postigli svoj maksimalni potencijal u razvoju motoričkih vještina, timskog rada i sportskog duha.

Maja Novak

S 13 godina iskustva u IT industriji, ističe se kao stručnjakinja s bogatim znanjem u dizajniranju i implementaciji IT rješenja. Temeljne vrijednosti koje je vode su poštovanje, empatija, pouzdanost, iskrenost i povjerenje. Kao iskusna razvojna inženjerka, mentorica i edukatorica, ima dragocjeno iskustvo u prenošenju znanja i poticanju razvoja mladih ljudi. Kao nastavnica informatike, svojim otvorenim i predanim pristupom te brojnim tehničkim vještinama, omogućuje mladima da ostvare svoje potencijale i postanu najbolje verzije sebe.

Davor Lončar

Davor Lončar, rođen 1989. godine u Splitu, po zanimanju je magistar udaraljki. Umjetničke Studije je završio u Skopju i Sofiji, a specijalizacije u skandinavskim zemljama. Radio je kao timpanista u HNK Osijek, suradnik je i član filharmonija i simfonijskih orkestara u Plovdivu, Sofiji, Skopju, Splitu i Dubrovniku. Stekao je i pedagoške vještine radeći kao učitelj glazbene kulture u Starim Jankovcima i Zagrebu, kao profesor udaraljki u Zadru, Osijeku, i Dubrovniku, te kao profesor glazbene umjetnosti u Zagrebu.

Završava i postdiplomski sveučilišni studij Muzikoterapije, a vještine u tom zvanju stjecao je provodeći kliničku praksu po domovima za starije i nemoćne, školama, te ustanovama za odgoj i obrazovanje djece i mladih sa posebnim potrebama i poteškoćama u ponašanju. Specijalizacije je proveo u Londonu u Centru Nordoff Robinsson.

U svom radu sa djecom kao nastavnik, osim didaktičko-pedagoških metoda primjenjuje i elemente muzikoterapije a koja učenicima povećava razumijevanje i olakšava učenje gradiva iz glazbenih predmeta, sviranje na instrumentima i pripremu za glazbeno-scenske nastupe.

Za svoj rad i umjetničko glazbeno stvaralaštvo osvojio je preko 30 međunarodnih nagrada i priznanja na festivalima i koncertima u Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, UK, Norveškoj, Švedskoj, Danskoj, Italiji, Moskvi, Bugarskoj ..

Osim obavljanja osnovnih radnih aktivnosti i zanimanja, bavi se i volonterskim radom i to kroz udruge kao muzikoterapeut.

Stručna služba

Marija Fofić

Marija Fofić je magistra psihologije i praktičarka Terapije usmjerene na suosjećanje (CFT praktičarka). Članica je Hrvatske psihološke komore.

U Sportskom učilištu PESG zaposlena je kao školska psihologinja te nastavnica psihologije i psihologije sporta.

Redovito provodi psihoedukativne radionice usmjerene poticanju socio-emocionalnog razvoja polaznika.

Ima višegodišnje iskustvo u području obrazovanja odraslih. Također ima iskustvo pružanja psihosocijalne pomoći braniteljskoj i NEET populaciji.

Kontinuirano se stručno usavršava u području tretmanskog rada s djecom, adolescentima i njihovim roditeljima te u području primjene psihodijagnostičkih sredstava.

Ivan Vugrinović

Magistar edukacije latinskog jezika, rimske književnosti i hrvatskog latiniteta. Višegodišnji je nastavnik Latinskog jezika i rimske književnosti te od nedavno Koordinator provođenja kvalitete nastave na Sportskom učilištu PESG. Svoje profesionalno nastavničko iskustvo gradio je na Sportskom učilištu PESG te na Visokom učilištu Algebra kao stručni suradnik na CArNET DOS projektima. Sudjelovao je kao vanjski suradnik na važnim projekta Algebre od kojih posebno ističe osmišljavanje scenarija poučavanja za Digitalni obrazovni sadržaj iz Latinskog jezika 1 te osmišljavanje interaktivnih video lekcija iz Latinskog jezika 2.

Tajništvo i projektni ured

Jelena Poredski

Ekonomist / Development manager

Voditeljica Tajništva s bogatim i dugogodišnjim iskustvom rada na menadžerskim razinama. Planiranje i provedba procesa kako bi se maksimiziralo poslovanje učilišta.

Tajništvo PESG učilišta je središnje mjesto pravnog, administrativnog i kadrovskog praćenja i servisiranja nastavnih, menadžerskih i poslovnih procesa koji se odvijaju na PESG-u. Komunikativna i uvjerljiva u kontaktu s osobljem i polaznicima, dobrih pregovaračkih vještina, te poznavanje poslovnog bontona, samostalnosti i inicijative.

Gita Hiržin

Magistra edukacije sociologije i filozofije. Svoj karijerni put započela je u medijima gdje je razvila razne digitalne kompetencije, a najveće zadovoljstvo pronalazi u kreiranju video sadržaja. 2024. godine pridružuje se timu Sportskog učilišta PESG kao Asistentica u marketingu. Zadužena za vođenje društvenih mreža, aktivno prati sve interne i terenske aktivnosti naših polaznika i nastavnika.

Renato Vuk

Voditelj projektnog ureda s bogatim iskustvom rada u upravljanju projektima na različitim razinama – nacionalni, regionalni, lokalni, međunarodni. Prethodno je radio i kao trener te edukator za mlade i osobe koje rade s mladima. Upravlja i radi na svim aktivnim projektima Sportskog učilišta PESG, s posebnim fokusom na projekte Erasmus+ programa, projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda i dr.

Upisi su u tijeku!