Potpisan sporazum o suradnji između Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i PESG-a

Dana 8. rujna 2020. godine i svečano je potpisan višegodišnji sporazum o suradnji između Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i PESG-a – privatne ekonomske škole i sportske gimnazije  na području sporta i obrazovanja čime je PESG postao škola koju pohađaju kategorizirani sportaši i korisnici razvojnih programa HOO-a.

Ova suradnja je vrlo značajna i važna za PESG no i za sve učenike naše škole jer omogućava stjecanje srednjoškolskog obrazovanja svim kategoriziranim sportašima kao i drugim sportašima korisnicima razvojnih programa HOO-a po posebnim uvjetima.

Kako profesionalnim sportašima može biti jako teško pratiti školske obveze, ova izravna suradnja ima za svrhu na području sporta i obrazovanja učenicima osigurati niz prednosti, a najvažnije je za istaknuti kako PESG vodi računa o profesionalnom sportskom razvoju svojih učenika te je tako nastava organizirana u periodu od 13,30 h do 18 sati, kada učenici nisu na treninzima.

Budući da je učenicima u sportu neophodno osigurati prilagodljiv model školovanja, u školi je razvijena i online platforma te tako svi učenici imaju mogućnost praćenja nastave u realnom vremenu kada su na pripremama ili sportskim natjecanjima i ne moraju izostajati s nastave.

Važno je naglasiti da je PESG osigurao i prelazak iz drugih škola te je tako učeniku, koji ne može zbog razvoja sportske karijere pratiti redovan sustav obrazovanja omogućen prelazak u našu školu.

Podijelite:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Predupisi su u tijeku!