Sportsko učilište PESG objavljuje Protokol o postupanju u slučaju nasilja

Boravak u obrazovnom procesu važan je dio dana svakog srednjoškolca, pa tako i naših PESG-ovaca, zbog čega taj boravak treba biti siguran a okruženje ugodno mjesto razumijevanja i tolerancije.

Sportsko učilište PESG svoju je dugogodišnju tradiciju nastojanja prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja te uspostave Ustanove nulte stope tolerancije na nasilje dodatno učvrstilo donošenjem Protokola o postupanju u slučaju nasilja.

Protokol o postupanju u slučaju nasilja se odnosi na prevenciju mogućih situacija povećanog rizika, kao i postupanje u konkretnim situacijama s ciljem zaštite polaznika Ustanove, kao i svih djelatnika koji o njima skrbe u procesu odgoja i obrazovanja. Protokolom se utvrđuju obveze i odgovornosti, kao i načini postupanja, odnosno što treba činiti uprava Ustanove, stručni suradnik psiholog, nastavnik, polaznik, drugi djelatnik Ustanove ili roditelj (skrbnik) djeteta. Protokol sadrži i općeprihvaćenu definiciju nasilja, te obrazac za evidenciju o sukobima i nasilju u Ustanovi.

Upoznavajući polaznike s njihovim pravima, ali i obvezom ne povrijediti drugu osobu – svoje prijatelje i razredne kolege, nastavnike, ostalo osoblje, roditelje i druge, Sportsko učilište PESG jasno pokazuje da je mjesto na kojem se svaki polaznik treba osjećati sigurno, potiče razvoj zdrave radne i obrazovne atmosfere što dovodi do promicanja životnih i društvenih vrijednosti, hrabrosti i odgovornosti, a u konačnici i fair play ponašanja u sportu.

Preuzmite Protokol o postupanju u slucaju nasilja

Podijelite:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Predupisi su u tijeku!