Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19

Rad u Sportskom učilištu PESG odvijat će se u skladu s uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.

Roditelji, odnosno skrbnici polaznika ako imaju simptome zarazne bolesti, ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi koronavirusom, ne dovode polaznika u ustanovu ako ima simptome zarazne bolesti, ima izrečenu mjeru samoizolacije ili imaju saznanja da je zaražen koronavirusom.

Potrebno je voditi pojačanu higijenu ruku te ih prati vodom i sapunom. O pravilnom pranju ruku više je moguće pronaći na web-stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Osim toga, na ulazu ustanove te na drugim mjestima u ustanovi bit će dostupni dezinficijensi.

Maske su obavezne kada je razmak između polaznika manji od 2 metra te u slučaju miješanja polaznika različitih odjela (osim na sportskim aktivnostima) i to tako da se nose pravilno na način da cijelo vrijeme prekrivaju usta i nos. Izuzet od obveze nošenja maske u ustanovi može biti samo polaznik čije zdravstveno stanje to onemogućuje, što utvrđuje obiteljski liječnik.

Polaznici sami mjere temperaturu te u slučaju povišene tjelesne temperature, respiratornih problema i drugih simptoma zarazne bolesti ne dolaze u ustanovu, nego se javljaju na kontakt naveden na stranici Sportskog učilišta PESG.

Dopušteno je održavanje roditeljskih sastanaka i individualnih informacija licem u lice na način da kontakt roditelja s djelatnicima ustanove i polaznicima bude minimalan. Na roditeljskim sastancima i individualnim informacijama svi roditelji i nastavnici moraju nositi maske te održavati fizički razmak po mogućnosti dva metra.

Upute HZJZ-a i MZO-a dostupne su u nastavku:

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.

Podijelite:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Upisi su u tijeku!