Mjesec hrvatske knjige 2021. na PESG-u

Od 15. listopada do 15. studenog obilježavao se ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige pa smo iskoristili priliku saznati koja djela naši polaznici najviše vole čitati, što su iz njih naučili i koji su ih se citati najviše dojmili.

Riječ je o manifestaciji za koju su inicijativu još 1995. godine preuzele Knjižnice grada Zagreba, a koju trenutno vodi Programski odbor sastavljen od predstavnika knjižnica, institucija, nadležnih ministarstava, nakladnika, medija, društava.

Cilj je manifestacije, kako navode organizatori, istaknuti iznimnu važnost knjige, ali i knjižnica kao mjesta javnog i slobodnog pristupa koja se sve više približavaju građanima.

Iako je Sportsko učilište PESG prvenstveno fokusirano na razvoj dualne karijere, iznimno cijenimo i njegujemo književnost i kulturu te smo smatrali važnim u sklopu nastave iz Hrvatskog jezika uključiti i naše polaznike u obilježavanje ove manifestacije. Među djelima koja su izdvojili kao omiljena uglavnom su se pronašla starija, svima poznata djela, a u fotogaleriji možete saznati i koja, kao i to na koji su ih način prezentirali.

Podijelite:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj