Sportsko učilište još uvijek upisuje polaznike u gimnazijski i ekonomski program

Još uvijek traju upisi u PESG – sportsko učilište prilagođeno mladim sportašima koji uz razvoj sportske karijere žele završiti srednjoškolsko obrazovanje prilagođeno njihovim obavezama. Učenici mogu upisati gimnazijski ili ekonomski program, a posebnosti koje učenicima omogućuju ispunjavanje svih sportskih obveza komentirali su i roditelji polaznika.

Sportsko učilište PESG, partner Hrvatskog olimpijskog odbora, ustanova je koja provodi programe stjecanja srednje školske  spreme i srednje stručne spreme namijenjene mladim sportašima koji žele usporedno s obrazovanjem razvijati sportsku karijeru.

Polaznici se mogu upisati u program stjecanja srednje školske spreme – Opća gimnazija s pojačanim sportskim programom i program stjecanja srednje stručne spreme – Ekonomist te pohađati nastavu osmišljenu tako da ne moraju birati između odrađivanja nastavnih ili sportskih obaveza.

Prednosti obrazovanja koje pruža Sportsko učilište PESG kontinuirano prepoznaju njegovi polaznici koji prije svega ističu susretljivost profesora i pokazivanje razumijevanja prema njihovim sportskim obavezama. Osim njih, PESG kao učilište po mjeri sportaša prepoznaju i roditelji.

– Učilište je maksimalno prilagođeno sportskim obvezama učenika, profesori su stručni, pristupačni i susretljivi. Sistem rada nije represivan, nego poticajan tako da učenici na nastavu ne dolaze sa strahom i bez volje. Posebno cijenim što Učilište stavlja poseban naglasak na predmete koji su obvezni na maturi, obzirom da je moj sin maturant i to smatram neprocjenjivim, rekla je Ljiljanka, mama polaznika 4. razreda gimnazijskog programa.

Marta, mama polaznika 4. razreda gimnazijskog programa, istaknula je kako učilište olakšava život mladim sportašima.

– Škola nas je oduševila pristupom, mogućnostima i podrškom. Smjena koja odgovara svim obvezama, mogućnost praćenja nastave online za vrijeme izostanka, susretljivost profesora i osoblja – sve to značajno je olakšalo tempo života jednog mladog sportaša.

Učilište stavlja naglasak na maturu

Nastava se održava od ponedjeljka do petka od 14 do 18 sati na Učilištu, no polaznicima je u slučaju izostanka s nastave omogućeno praćenje predavanja virtualnim putem. Online nastavu moguće je pratiti u realnom vremenu ili polaznik može naknadno pogledati snimke predavanja.

Programi su odobreni od Ministarstva znanosti i obrazovanja te se provode kroz sustav obrazovanja odraslih, što omogućuje provođenje nastave uz smanjenu satnicu u odnosu na redoviti sustav obrazovanja, uz dodatne skupne i individualne konzultacije.

Naglasak je stavljen na državnu maturu pa se tako već od prvog razreda obrađuje gradivo koje je važno za uspješno polaganje ispita c maturi. Osim toga, polaznicima su osigurane besplatne pripreme za državnu maturu iz obaveznih predmeta te ovisno o interesu i za izborne predmete.

Izvor: Srednja.hr, https://www.srednja.hr/novosti/sportsko-uciliste-jos-uvijek-upisuje-polaznike-u-gimnazijski-i-ekonomski-program/

Podijelite:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj