Polaznici Sportskog učilišta PESG na terenskoj nastavi u Zagrebu

Dana 18. i 19. listopada polaznici Sportskog učilišta PESG u sklopu terenske nastave naučili su o znamenitostima u samom centru našeg glavnog grada.

Pod stručnim vodstvom našeg mladog predavača iz Geografije, Roberta Jankovića, naši su polaznici započeli s otkrivanjem skrivenih znamenitosti pored kojih možda prolazimo svakodnevno, a ne primijetimo ih.

Obilazak je započeo u Margaretskoj ulici, gdje se smjestio Merkur, jedan od planeta Sunčevog sustava, djelo autora Davora Preisa. Šetnja se ubrzo prekinula u Bogovićevoj ulici zbog nailaska na prekrasnu zlatnu kuglu koja predstavlja Sunce. Dolaskom na glavni zagrebački trg naši polaznici obišli su poznatu fontanu Manduševac nakon koje su tražili zanimljiva mjesta na umanjenom prikazu šireg centra našeg voljenog grada.

Terenska nastava nije mogla proći bez obilaska zagrebačke katedrale i tržnice Dolac. Upravo na najpoznatijoj tržnici smjestio se kip kumice Barice pored koje su polaznici spremno pozirali za fotografiranje. Neizostavno je proći preko Krvavog mosta pa sve do Kamenitih vrata gdje se nalazi i zaštitinica grada Zagreba – Majka Božja od Kamenitih vrata.

Na Gornjem gradu polaznici su vidjeli najstariju župnu crkvu u Zagrebu, crkvu sv. Marka te najljepšu baroknu crkvu sv. Katarine. Šetnja se nastavila do Kule Lotršćak i zagrebačke “stare dame” koja je pravi simbol Zagreba.

Obilazak grada Zagreba završio je prolaskom kroz jedini tunel otvoren za javnost, tunel Mesnička – Radićeva.

Podijelite:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Predupisi su u tijeku!