PESG, partner HOO-a, i u novoj školskoj godini s odličnim programom za sportaše srednjoškolske dobi

Zagreb, 22. rujna 2021. – Sportsko učilište PESG, ponosni partner HOO-a obrazovna je institucija koja pomaže mladim sportašima srednjoškolske razine podrškom u razvoju njihove sportske karijere prilagođavanjem obrazovanja njihovim potrebama.

Kako se sportaši ove dobi suočavaju s nizom prepreka u usklađivanju sportskih obveza i obrazovanja, upravo je PESG, kao ustanova specijalizirana za sportaše srednjoškolske dobi, stvorio sustav koji omogućuje kombinaciju kvalitetnog obrazovanja i profesionalnog sportskog razvoja.
PESG provodi program stjecanja srednje školske spreme opće gimnazije s pojačanim sportskim programom kroz sustav obrazovanja odraslih na način da se nastava provodi konzultativno-instruktivnim oblikom u iznosu od 75% satnice od redovitog sustava obrazovanja, dok su ishodi učenja istovjetni redovitom sustavu (primjerice, neposredna nastava u učionici iz hrvatskog jezika u PESG-u iznosi 105 sati, dok u redovitom sustavu iznosi 140 sati (preostalih 35 sati je individualno).
Na taj način mladi sportaši imaju priliku koristiti benefite ovog sustava koji je pokazao svoje prednosti u odnosu na redoviti sustav jer se lakše prilagođava i prati razvoj dvojne karijere.
Uz navedeno, nastava je organizirana od ponedjeljka do petka u vremenu od 14 do 18 sati kako bi se djeca mogla što više posvetiti jutarnjim i poslijepodnevnim treninzima.
Isto tako, osigurana je i mogućnost praćenja online nastave u realnom vremenu, što je izvrsna podrška djeci kada su na pripremama ili natjecanjima jer ne moraju propuštati novo gradivo. Dodatno, ako se ne mogu uključiti u realnom vremenu, omogućeno im da naknadno pregledavanje snimke predavanja.

Izvor: https://www.hoo.hr/hr/sportasi/sportasi-i-obrazovanje/6888-pesg-partner-hoo-a-i-u-novoj-skolskoj-godini-s-odlicnim-programom-za-sportase-srednjoskolske-dobi

Podijelite:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Preskoči na sadržaj