Vodič za prebacivanje u Sportsko učilište PESG

Ponekad se mlade osobe ne snađu u školi koju su upisali ili ih obaveze koje imaju izvan škole, poput treninga i natjecanja, sprječavaju u redovnom i uspješnom izvršavanju obaveza. Dio njih tada odluči potražiti najbolje rješenje za istovremeno razvijanje sportske karijere i stjecanje srednje školske ili stručne spreme, a nekima se najboljim odabirom pokazalo upravo Sportsko učilište PESG.

Sportsko učilište PESG obrazovna je ustanova koja provodi programe stjecanja srednje školske spreme – Opća gimnazija s pojačanim sportskim programom te stjecanja srednje stručne spreme – Ekonomist kako bi mladi sportaši mogli završiti srednjoškolsko obrazovanje, a da pri tome ne moraju dovesti u pitanje sportsku karijeru i obrnuto.

Kako se upisati/prebaciti?

Prebacivanje iz druge obrazovne ustanove u PESG moguće je do početka drugog polugodišta, odnosno do 7. siječnja, uz sljedeću dokumentaciju:

  • original rodnog lista
  • original domovnice
  • original svjedodžbi 7. i 8. razreda
  • liječničko uvjerenje – za ekonomski program.

Upisi su mogući u 1. razred ekonomskog programa te u 1, 2, 3. i 4. razred gimnazijskog programa. Za početak je dovoljno javiti se na kontakt Učilišta dostupan na poveznici, nakon čega slijedi informativni razgovor i dogovor oko upisa.

Zašto baš PESG?

Na PESG-u se nastava održava od ponedjeljka do petka od 14 do 18 sati kako bi polaznici tijekom dana mogli izvršavati ostale obaveze. Radi se o programima odobrenima od Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se provode prema smanjenoj satnici, a naglasak se stavlja na gradivo koje je potrebno za uspješno polaganje ispita državne mature.

Nastava se odvija uživo na Učilištu uz istovremeni prijenos putem platforme kako bi polaznici koji u trenutku održavanja nastave iz opravdanih razloga ne mogu biti prisutni na Učilištu, mogli pratiti nastavu online u trenutku održavanja ili naknadno pogledati snimke predavanja te tako izbjegli zaostajanje s gradivom.

Polaznici PESG-a u sklopu cijene obrazovne godine imaju besplatne pripreme za državnu maturu, kao i besplatno karijerno savjetovanje.

Detaljnije informacije moguće je pronaći na web-stranici Učilišta.

Podijelite:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Predupisi su u tijeku!